Industrial Access – un business la puterea a doua, in anul 2017

__________________________________________________________________________________________________________

Industrial Access, furnizor premium de servicii de inchiriere de echipament din Europa de Sud-Est, va fuziona cu Romlift, oferind, astfel, clientilor sai, o echipa si o infrastructura mai puternice, incepand cu anul 2017. Cu peste 100 de angajati in trei tari (Romania, Bulgaria, Republica Moldova), in noua formula, compania se va extinde la 9 puncte de lucru in Romania, de la 7, detinute anterior, prin adaugarea oraselor Odorheiu Secuiesc si Ploiesti pe harta birourilor sale nationale. In celelalte tari, numarul punctelor de lucru ramane neschimbat: 2 in Bulgaria, respectiv 1 in Republica Moldova.

Fuziunea are loc in urma celei mai importante achizitii de pe piata serviciilor de inchiriere de echipament de constructii din Romania inregistrate la nivelul anului 2016, cand a fost semnat acordul de transfer a 100% din actiunile detinute in Industrial Access SA de la fondul Balkan Accession Fund (BAF) si Dl Stefan Ponea (fondator si CEO al Industrial Access SA) catre Grupul TVH. Grupul este prezent in Romania din anul 2013, prin achizitia societatii Romlift, fuziunea celor doua companii fiind, astfel, un pas firesc.  

Despre Companie

Industrial Access are cu o istorie de numai 10 ani de crestere organica puternica, de la o companie antreprenoriala de dimensiuni mici la cea mai dezvoltata retea de inchiriere de echipamente pentru acces si lucru la inaltime din regiune (Romania, Bulgaria si Republica Moldova). Aceasta detine o flota larga de echipamente premium, precum platforme de acces si lucru la inaltime, echipamente de terasament, excavare si compactare, sisteme de imprejmuire si containere mobile, generatoare, compresoare si pompe, mica mecanizare pentru santierele de constructii.

 

In 2007, fondatorul companiei si-a unit fortele cu BAF, in vederea construirii unui brand puternic si a transformarii Industrial Access intr-un lider regional, cum este astazi.

 

Despre Grupul TVH

Fondat in 1969 de catre Paul Thermote si Paul Vanhalst, Grupul TVH, controlat de catre cele doua familii, deserveste peste 20,000 de clienti in 170 de tari, cu subsidiare si filiale in peste 30 de tari si aproximativ 4,900 angajati. Grupul are doua domenii principale de activitate – vanzarea si distributia pieselor de schimb pentru utilaje, echipament industrial si tractoare si masinarii agricole, precum si inchirierea de stivuitoare si echipamente pentru acces si lucru la inaltime. TVH a intrat pe piata romaneasca de inchiriere a platformelor de lucru la inaltime in 2013 odata cu achizitionarea Romlift si, cu acest pas important, TVH isi reitereaza intentia ferma de dezvoltare viitoare a activitatilor in Europa de Sud-Est.

 

Pascal Vanhalst, CEO si Membru al Consiliului Executiv al TVH, spune: “Suntem incantati deoarece, odata cu achizitia Industrial Access, ne consolidam operatiunile de inchirieri specializate, obtinem o baza pentru imbunatatirea vizibilitatii si performantei operationale si potential pentru extinderea gamei de echipamente de inchiriat catre partenerii nostri de afaceri. Credem cu fermitate ca aceasta tranzactie, precum si fuziunea ulterioara cu compania deja detinuta, va ridica si mai mult nivelul serviciilor si va aduce beneficii sporite clientilor nostri."

 

Stefan Ponea, Director General Industrial Access, adauga: "Am inceput in 2005 si am reusit sa devenim un lider pe pietele noastre geografice. Acum am gasit in TVH un partener perfect, care ne va sustine in continuarea cresterii.